De leer-meester

En dan wordt je gevraagd een blog te schrijven voor de website... Leuk!

Maar wat is dat moeilijk! Zoveel anekdotes die verteld kunnen worden over de belevenissen van mij en John... Zowel tijdens de productie of onderweg naar een festival, we maken van alles mee.

Laat ik beginnen bij het begin..

Ik ken John al sinds de vorige eeuw... Nou ja, zo voelt het in ieder geval wel :) We hebben elkaar ontmoet bij de Saense Handboog Skutters in Zaandam, een handboog schiet vereniging waar wij allebei lid van waren. Daar heb ik ook zijn dochters ontmoet, Esthy en Ruthy.

Zoals dat gaat in 's mensch leven, raakt het contact verwaterd en gaat een ieder zijn of haar eigen gang. Vele jaren later, nu ongeveer 2 jaar geleden, kwamen we elkaar weer tegen op Castlefest, wel een praatje gemaakt, “hoe is t met jullie” en vise versa.. Dat was in augustus... In oktober kwamen Esthy en ik elkaar wederom weer tegen, nu tijdens een lokaal bierfestijn... Wat langer aan de praat geweest, en kwamen er allebei achter dat we het nodige achter onze kiezen hadden gehad, en dan bedoel ik niet de drank op dat moment ;) en nu bezig waren om onze leventjes weer vol goede moed en plezier op rit te krijgen. Om vervolgens erachter te komen dat we dus al ruim een jaar op maar 100 meter van elkaar vandaan bleken te wonen!

En zo geschiedde.... Esthy en ik hebben in zeer korte tijd een hechte band opgebouwd, lief en leed met elkaar gedeeld en sindsdien zijn wij het dynamische duo ;)

Via Esthy leerde ik weer opnieuw John kennen, was nog steeds dezelfde creatieve geest als hoe ik mij hem herinnerde :) Van het een komt het ander, je raakt aan de praat en ontdekt dat ik ook in de festival wereld ronddoolde, waar hij ook deel van uit maakt. Hij als standhouder en ik als bezoeker.

Ik  had wel al vaker voor vrienden van mij op de festivals achter de kraam gestaan, en dat beviel mij altijd al, verkopen zit in mijn bloed, ik heb niet voor niks ruim 17 jaar in de detailhandel gewerkt.
John en ik raakte aan de praat en al gauw werd het wel duidelijk dat het toch wel handig zou zijn als hij er af en toe een helpende hand bij zou hebben, niet alleen tijdens de festivals achter de kraam, maar ook tijdens de productie van zijn handgemaakte meesterwerken.

In het begin kon ik niet altijd mee, en meestal gingen Esthy en ik tussendoor ook weer naar huis, maar waar we konden hielpen we elkaar. Tegenwoordig ga ik met John overal mee naar toe, heb ik thuis een heerlijke chaotische werktafel, waar ik met liefde de kunstwerken van John in mekaar zet. Regelmatig zitten we samen aan tafel te knutselen, te brainstormen of te kibbelen met een knipoog, maar dat er een bijzondere band ontstaan is kan ik met volle overtuiging zeggen! :)

Ik voel mij vereerd dat John mij de fijne, geheime kneepjes van het leer bewerking vak wil leren, en leergierig ben ik zeker! Met een vleugje eigenwijsheid over en weer resulteert dat in een samenwerkingsverband wat ik mij voor anderhalf jaar terug zeker niet voor ogen had... Maar genieten doe ik er elke minuut van, met volle teugen! :)

Mijn wens, hoop, overtuiging is dan ook dat wij Team Artisaen, door onze niet in woorden te omschrijven sterke band nog vele vele vele jaren vooruitstrevend zullen samenwerken, lachen , lief en leed delen en ongelofelijk veel plezier met elkaar zullen hebben, zodat we alleen maar meer mooie kunstwerken kunnen afleveren om de mensen om ons heen blij te maken met weer een uniek stukje Artisaen in hun leven :)

 

 

Dikke knuffel en tot gauw!
Femke, de Leer-ling van John.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Esthy (maandag, 10 augustus 2015 12:21)

    *knuffel*
    Zo blij met jou als beste dinnetje, partner in crime, steun en onverlaat, luisterend oor, mede Artisaener.
    -x-