Een buideltje voor Ingrid

Het was al laat zomer. Een bijzondere zomer, want het was mijn eerste jaar dat ik als strovrouwtje bij de re-enactorsgroep van het Ambachts Ghylde mee draaide. In de lente had ik mijn kleding van linnen gemaakt en met wat spulletjes van de kringloop en een heuse middeleeuwse tent draaide ik festival na festival mee. Mijn buidel waar ik mijn gsm en wat geld in bewaarde kwam ook van de kringloop. Het was een leren omhulsel waar eerder een kaartspel in bewaard werd. Wel mooi bewerkt met afdrukken van symmetrische vormen. Aan het eind van de zomer begon het spontaan in te scheuren en viel de inhoud er al een paar keer uit. Het werd de hoogste tijd voor een nieuwe.

 

 

Nu trof ik al op ieder festival, kasteelfestijn en ridderspektakel ene John Jankiewicz van Artisaen. Dat is de vader van een van onze Ghylde leden. Hij is dus leerbewerker en maakt allerhande historisch verantwoorde spulletjes. 

Hem vroeg ik mij te helpen om een nieuwe mooie buidel voor mij te maken. Ik maakte ook duidelijk dat de tijd wel drong omdat ik op dat moment niets bruikbaars meer had. Zijn dochter heeft prachtige armbeschermers, bewerkt met hele lieve kleine bloemetjes er op. Dat zou ik ook wel op mijn buidel willen.

 

 

De aardige grote beer van een man, ging direct voor mij aan de slag.

Ik mocht nog een keer langskomen om naar het model te kijken, en vervolgens werkte hij samen met zijn assistente, Femke, aan mijn nieuwe leren historisch verantwoorde buideltje.

En ik was vol vrolijke spanning over hoe het er uiteindelijk uit zou komen te zien.

 

 

Nadat de dag ¾ was verstreken ging ik nog eens langs. Ze waren heel druk, en de contouren van de buidel werden al zichtbaar. Het zou groot genoeg zijn om net alles in te doen waar ik het voor bedacht had. Super! Ik werd er nu al helemaal blij van. John vertelde mij toen, dat hij het heel speciaal voor mij zou maken…. Ik werd benieuwd.

 

 

Hierna begonnen de berichtjes binnen te komen dat hij er echt iets heel moois van maakte. Zijn dochter Lunadea kwam mij dat ook vertellen, en zei ook dat ik er toch nog maar eens langs moest gaan.

Wederom stak ik het ridderterrein over naar de kraam van Artisaen.

John zwaaide al toen hij mij zag aan komen lopen. Vol trots liet hij de buidel aan mij zien……

En ik? Ik schoot er helemaal van vol….

Wat een verrassing en hoe persoonlijk had John mijn buidel, speciaal voor mij bewerkt!

Naast de bestelde bloemetjes had er namelijk ook enkele korenaren op afgebeeld.

Helemaal de buidel van een strovlechtend strovrouwtje.

 

 

Artisaen en John,

 

 

Super bedankt van een meer dan tevreden klant.

Ik ben er nog steeds van onder de indruk.

 

Ingrid

https://www.facebook.com/IngridsHanden.nl

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 10
 • #1

  Devorah Oates (donderdag, 02 februari 2017 14:45)


  It's hard to find well-informed people for this topic, however, you sound like you know what you're talking about! Thanks

 • #2

  Kandra Holliman (vrijdag, 03 februari 2017 17:56)


  I have read so many articles on the topic of the blogger lovers but this article is really a fastidious article, keep it up.

 • #3

  Willette Lemaster (maandag, 06 februari 2017 00:00)


  Your style is unique compared to other people I've read stuff from. Thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this site.

 • #4

  Marsha Maffei (maandag, 06 februari 2017 02:55)


  Appreciating the time and effort you put into your site and detailed information you offer. It's awesome to come across a blog every once in a while that isn't the same out of date rehashed information. Fantastic read! I've bookmarked your site and I'm including your RSS feeds to my Google account.

 • #5

  Clint Isaac (maandag, 06 februari 2017 13:50)


  Hi! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for my comment form? I'm using the same blog platform as yours and I'm having problems finding one? Thanks a lot!

 • #6

  Spencer Mclane (woensdag, 08 februari 2017 14:04)


  This is my first time pay a quick visit at here and i am actually happy to read all at one place.

 • #7

  Hannah Caves (woensdag, 08 februari 2017 14:21)


  Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something informative to read?

 • #8

  Del Lever (donderdag, 09 februari 2017 08:41)


  Thank you for the auspicious writeup. It actually was once a entertainment account it. Look complicated to far delivered agreeable from you! By the way, how can we keep up a correspondence?

 • #9

  Chrystal Levell (donderdag, 09 februari 2017 13:40)


  Thanks for the good writeup. It in fact was a leisure account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we keep in touch?

 • #10

  Marcel Niccum (vrijdag, 10 februari 2017 01:11)


  you are in point of fact a just right webmaster. The web site loading pace is incredible. It seems that you're doing any distinctive trick. Also, The contents are masterpiece. you have done a great activity in this subject!